wrapper

Over Ormaro photografica

Ik ben Orriande van der Kaap.

Mijn passie ligt helemaal bij de fotografie.

Ben begonnen met de fotografie als hobby, ongeveer 15 jaar geleden rond het jaar 2000. Het begon met fotograferen van de natuur, daarna werd ik heel erg geïnspireerd om mensen te gaan fotograferen. Om exact de juiste emoties vast weten te leggen van dat moment. Of het nu om een blijde of een droevige gebeurtenis is. De uitstraling van het gezicht en de lichaamstaal vind ik dan heel belangrijk. Ook hoe het totaal plaatje van de foto moet worden. Het moet gewoon perfect zijn.

Tussendoor ben ik foto’s gaan maken van diverse evenementen zoals muziekfestivals, auto/motorraces, lokale gebeurtenissen. Bij de races, vind ik het heel belangrijk, dat je ook echt kunt zien wat de snelheid is, de dynamiek van de race, etc. Tevens de toeschouwers, die kunnen ook heel uitbundig reageren en om dat te kunnen vastleggen, vind ik geweldig. Bij muziekfestivals vind ik het heel belangrijk, dat duidelijk te zien is, hoe een artiest zich inleeft in de muziek of het gezang. De omgeving van de artiest is ook heel belangrijk. Het moet precies weergegeven worden zoals het werkelijk is.

Steeds probeer ik precies in een keer alles zo vast te leggen, zoals ik het op dat moment zie. Mensen moeten aan de foto meteen kunnen zien, wat ik ook op dat moment zag en voelde om ernaar te kijken.

Ze zeggen wel eens dat ik “pietje precies”ben met de fotografie.

En helemaal met bruidsfotografie, dan moet alles gewoon in een keer goed gebeuren. De uitstralingen van de personen, de vreugde, de liefde, dat moet gewoon van de foto afspatten. Dat vind ik gewoon geweldig om dat te kunnen en mogen vastleggen, helemaal op zo’n bijzondere dag. Ik probeer me op zo’n dag helemaal in te leven en let op alle gebeurtenissen om me heen. De wensen van het bruidspaar staan bij mij heel hoog in het vaandel.

Verder vind ik het heel belangrijk, dat de samenwerking heel gemoedelijk gaat, zodat modellen zich lekker op hun gemak voelen. Dat werkt voor beide partijen veel fijner.

In mijn portfolio, laat ik een aantal werken van me zien, om jullie een indruk te geven van de verschillende soorten fotografie die ik doe.

Mochten jullie nog meer vragen over mij of mijn werk hebben of eventuele suggesties, dan kunnen jullie die via het contactformulier aan mij stellen. Ik neem dan zo snel mogelijk contact met jullie op.

Ik wens jullie veel plezier op mijn site.

Met vriendelijke groeten,

Orriande van der Kaap
Ormaro Photografica
Hemenweg 8
9501XZ Stadskanaal
tel: 06-53835898

Share